Business Tehnologie

Cum sa iti protejezi curtea de daunatori

Majoritatea persoanelor incearca sa isi protejeze casa de daunatori, luand toate masurile necesare pentru a bloca prezenta acestora in locuinta, iar in tot acest timp ignora complet curtea sau anexelor alaturate. Iar aceasta este o greseala care de cele mai multe ori favorizeaza prezenta daunatorilor si in interiorul locuintei.

Ignorand complet masurile necesare pentru combaterea daunatorilor din curte, acestia cu siguranta se vor inmulti foarte rapid, avand conditii de trai ideale. Prin urmare, atunci cand numarul lor este foarte mare si in mod special cand se apropie sezonul rece, daunatorii vor cauta un loc care sa ii protejeze de temperaturile scazute.

Cel mai adesea vor decide ca acest loc este chiar interiorul locuintei. Prin urmare, vor cauta un mod de acces si cu siguranta il vor gasi foarte usor, mai ales daca luam in calcul faptul ca au o flexibilitate foarte ridicata, asa ca pot intra in casa chiar si prin crapaturi sau gauri foarte stramte. 

Odata patrunsi in locuinta, populatia de daunatori va creste intr-un ritm alert, iar combaterea devine tot mai dificila. 

De aceea, una dintre primele masuri pe care trebuie sa le iei impotriva daunatorilor este protejarea curtii. Prin urmare, in randurile urmatoare vom realiza un articol despre cum poti sa iti protejezi curtea de atacul rozatoarelor dar si de alti daunatori.

Astfel, vei reusi totodata sa ii tii departe si de locuinta ta, ceea ce cu siguranta iti doresti.

Ultrasunetele – cel mai bun mod de prevenire a prezentei daunatorilor

Unul dintre primii pasi pe care trebuie sa ii faci este folosirea unui aparat anti rozatoare pentru exterior si sa il lasi sa functioneze in mod continuu.

Dispozitivele pentru exterior au fost concepute pentru a proteja o arie cat mai mare si prezinta totodata rezistenta superioara impotriva conditiilor meteo mai putin prielnice, asa cum sunt umiditatea, frigul sau caldura excesiva. Prin urmare, nu este o idee buna sa folosesti un aparat anti rozatoare de interior in curte, deoarece acesta nu numai ca nu iti va oferi rezultatele dorite, ci totodata s-ar putea defecta dupa o perioada scurta de timp, astfel incat va trebui sa iti cumperi un alt aparat. 

Lasandu-l sa functioneze in mod permanent, aparatul se va ocupa de ceea ce iti doresti mai mult: va preveni prezenta daunatorilor.

Mai exact, va emite ultrasunete cu ajutorul carora rozatoarele, gandacii, pasarile dar si alti daunatori pot fi tinuti cu usurinta la distanta. Iar asta deoarece ultrasunetele emise creeaza un mediu foarte incomod, ce va determina daunatorii sa stea cat mai departe de aria protejata de aparatul cu ultrasunete.

In cazul in care curtea pe care doresti sa o protejezi de daunatori are dimensiuni generoase, poti lua in calcul folosirea mai multor aparate in acelasi timp, pozitionate strategic astfel incat intreaga curte sa poata fi protejata.

De asemenea, ar trebui sa te concentrezi mai mult asupra curateniei in curte, acolo unde nu ar trebui sa existe prea multe resturi vegetale sau gunoi, ci mai degraba o curatenie luna astfel incat daunatorii sa nu aiba hrana dar nici prea multe locuri in care si-ar putea construi cuibul.

Acestea fiind spuse, daca vei pune in practica toate aceste sfaturi, vei reusi sa iti protejezi intreaga curte de daunatori.