După cum poate bine știți, există multe motive pentru care izolarea termică este o idee bună. De fapt, am putea scrie serie de articole despre beneficiile izolării și aerisirii corespunzătoare a casei (lucruri care merg mână în mână). Totuși, vom rezuma totul într-o scurtă postare – pentru a vă ajuta să investiți mai înțelept în sănătatea și confortul familiei dar și în mediul înconjurător.
Să începem cu fundația, pentru a clădi apoi…
- Izolația costă bani
- Manopera aferentă izolației costă bani
- Există unele oferte și reduceri disponibile azi pentru a ajuta la reducerea costurilor
Ce poate influența costul izolării?
- dimensiunea spațiului care urmează să fie izolat
- tipul de material izolant ales
- sistemul de izolație utilizat
- tipul de construcție
- măsuri suplimentare de modernizare a spațiului respectiv
- constructorii
- perioada din an
Sfatul specialiștilor este să nu sacrificați niciodată calitatea izolației sau a manoperei pentru a economisi bani. De ce? Deoarece, cel mai adesea „primești ceea ce plătești” – alege echipe cu aprobări, certificări, ce îți oferă garanții legale. Optează pentru firme specializate ce folosesc materiale de top.
1. Acum, că știm puțin despre costul izolației, să vedem de ce credem că este o investiție înțeleaptă.O izolație nouă poate crește valoarea casei
O evaluare energetică a clădirilor atribuie o notă ce poate fi o dovadă clară a investiției. În plus, față de creșterea valorii, o casă eficientă din punct de vedere energetic costă mai puțin să funcționeze, are un mediu interior mai plăcut, mai confortabil și va lăsa o impresie de durată asupra potențialilor chiriași sau cumpărători în comparație cu o casă mai puțin eficientă.
2. O casă eficientă din punct de vedere energetic îi va menține pe toți membri familiei sănătoși
Randamentul investiției în izolație nu este doar financiar. Cu o izolație performantă și ecologică, investiți în sănătatea tuturor ocupanților. Aerul proaspăt va înlocui aerul interior învechit care poate conține umezeală, poluanți, fum și mirosuri. Ventilația joacă un rol major – ea poate fi pasivă, mecanică ori o combinație a ambelor variante. Familiile care locuiesc în case calde și uscate au raportat mai puține vizite la medic și, în general, se simt mai sănătoase.

3. Izolația termică vă va proteja casa de daune
O casă neizolată sau slab izolată este expusă riscului de deteriorare cauzată de umezeală și condens. Când temperatura unui perete sau a unui acoperiș atinge sau scade sub punctul de rouă, se va forma condens. Orice formă de condensare riscă să provoace daune permanente structurii unei case – mucegai ce duce la probleme respiratorii și la o calitate slabă a aerului interior sau poate duce la putregai care poate afecta integritatea structurală a locuinței. Izolația ajută la reducerea condensului prin ridicarea temperaturii suprafeței interne și externe la o temperatură peste punctul de rouă, ceea ce face ca aceasta să fie mai puțin probabil să se formeze.
4. Termoizolația se va plăti de la sine
În timp ce în majoritatea cazurilor există un cost inițial pentru izolare, perioada de recuperare a acestor bani poate fi relativ scurtă. Majoritatea proprietarilor de case observă imediat o scădere a facturilor la energie. Izolația menține temperatura interioară constantă pe tot parcursul anului, indiferent dacă încălziți spațiul interior în timpul iernii sau răciți aerul în timpul verii.
Sistemul de încălzire nu va trebui să funcționeze la același nivel pentru a menține temperatura. Veți folosi mai puțină energie pentru a atinge temperatura interioară dorită chiar și în zilele foarte reci. Banii pe care îi economisiți la facturile de utilități vor compensa în cele din urmă costul izolației, în majoritatea cazurilor într-o perioadă de timp relativ scurtă.
Probabil știai deja că izolația termică stopează pierderea căldurii din casă. Cele mai multe clădiri noi au geamuri performanțe și pereți izolați, dar dacă locuiești într-o casă mai veche, este posibil să fii nevoit să faci unele modificări. Poate că o ți se pară la început o investiție costisitoare, însă aceasta va fi plătită după câteva ierni.
Adaugă izolație în podul nelocuit, la nivelul mansardei ori în acoperișul casei tale. O cantitate surprinzătoare de căldură poate fi pierdută prin aceste locuri dacă nu sunt izolate corespunzător – în plus pot apărea scurgeri și alte daune. Dacă mansarda nu este încă locuită, decide-te acum să o izolezi și să o amenajezi cât mai primitor. Anotimpul rece ne duce cu gândul la excursiile la munte, la căbănuțe călduroase și cochete în care, alături de prieteni te răsfeți cu un ceai fierbinte. Mansarda locuinței tale poate deveni acel loc!
Dacă primul gând care îți trece prin minte este că izolația podului și a mansardei va dura prea mult, sau că banii nu îți sunt suficienți, avem pentru tine o veste bună.
Există un tip de izolatie cu execuție rapidă. Se montează foarte ușor și rapid cu pompare din exterior, practic fără creare de deșeuri. Poți beneficia de izolarea mansardei în doar câteva ore. Este vorba despre izolația cu materiale Steico, care reduce costurile consumului de energie și de încălzire în timpul iernii cu până la 35%, ceea ce înseamnă facturi mai mici și impact redus al locuinței asupra mediului.
Izolația cu celuloză nu doar permite reducerea consumului de energie, dar contribuie în mare măsură la îmbunătățirea calității aerului din locuința ta. Găsești aici toate beneficiile acestui tip de izolație. In plus, la Izolatiinaturale.ro poti plăti izolarea în 12 rate fără dobândă!
Dacă vrei să îi oferi căminului tău acel plus de căldură după care toți tânjim în anotimpul rece, dar nu ai banii necesari, nu mai pierde energie încă un an, până vei strânge toți banii de izolație!