Uncategorized

Ce fructe trebuie să eviți dacă vrei să săbești

Fructele sunt cele mai bune gustări, mai ales în sezonul cald: sunt gustoase, pline de fibre și micronutrienți esențiali, nu necesită o preparare din timp și ai multe opțiuni din care să alegi. Cu toate acestea, fructele au mult zahăr și, deși este zahăr natural, te poate sabota atunci când vrei să dai jos câteva kilograme.   

Desigur, nu este o soluție să renunți de tot la fructe dacă vrei să dai jos câteva kilograme. În loc să iei această decizie radicală, mai bine fii atentă la cât de multe fructe mănânci. Nutriționiștii recomandă persoanelor care vor să slăbească să fie foarte atenți la cât de mari sunt porțiile de fructe pe care le mănâncă și la cum le prepară. O porție adecvată este fie un fruct care îți încape într-o palmă, precum un măr sau o piersică, un pahar cu fructe (pepene sau ananas) sau 15-17 boabe de struguri sau cireșe. O porție de banane înseamnă jumătate dintr-o banană de dimensiune medie.

Dacă vrei să renunți la zahăr pentru a putea slăbi, intră în galeria foto pentru a vedea ce fructe e bine să eviți (sau măcar să le limitezi). În locul acestora, nutriționiștii recomandă fructele care nu au așa mult zahăr, cum ar fi zmeura sau afinele, dar și merele (care sunt bogate în fibre).

Ai învăţat că merele sunt indicate atunci când ţii o dietă. Sau că nu e nici un păcat să mănânci o punguţă de covrigei. Atenţie însă: unele alimente aparent inofensive sunt adevărate capcane pentru silueta ta! Iată șase alimente-capcană atunci când ţii dietă.

De la blog-urile culinare până la emisiunile culinare, există o cantitate uriașă de informații nutriționale în jurul tău. Așadar, cum ar trebui să facem diferența dintre dietele în trend și dietele bazate pe știință? Noi am stat de vorbă cu câțiva nutriționiști pentru a afla ce greșeli comitem atunci când ținem o dietă. Iată care sunt cele 15 greșeli pe care le faci atunci când ții dietă.

Foto: Shutterstock