Business Editoriale Stiri

Care este semnificatia inelului de logodna?

Atunci cand vezi un inel pe degetul cuiva, stii deja ca respectiva persoana are deja pe cineva in viata sa, ce deja ii este insotitor. Stii ca inima acestuia este daruita cuiva, iar dovada o reprezinta inelul prin care s-a legat de respectiva persoana.
Este vorba despre cele de cununie, pe care sotii le primesc in timpul oficierii slujbei specifice. Cu toate acestea, femeia poarta dovada ca inima ei apartie deja altcuiva inca din momentul in care a fost ceruta in casatorie. Inelul de logodna aminteste despre legamantul pe care cei doi au decis sa il depuna, ca vor fi fideli unul altora, ca se vor iubi si respecta pentru restul vietii lor.
In orice caz, aceasta este varianta oficiala a semnificatiei sale, intrucat de-a lungul timpului inelul de logodna a strans tot felul de conotatii. De la zona la zona, acesta pot fi vazute in moduri complet diferite. In esenta insa se refera la dragostea dintre parteneri, la iubirea pe care si-o poarta.
Scurt istoric al inelului de logodna
Referitor la simbolistica inelului de logodna, aceasta dateaza inca din perioada egiptenilor. Pe atunci bijuteria era oferita persoanei iubite, care acceptandu-l consimtea faptul ca i se daruieste partenerului. Totodata, insemna ca va respecta juramantul de uniune, de supunere si de daruire.
Inca de atunci, inelul de logodna se aseza pe inelar, degetul mainii stangi. De asta se numeste astfel, ce-al de-al patrulea deget. Despre acesta stim ca face legatura directa cu inima, acolo unde este stocata dragostea. Pe atunci insa inelul nu se daruia oricum, ci printr-o ceremonie ce se organiza in locuinta parintilor fetei.
Si la romani a aparut obiceiul, care de asemenea se refera la dorinta barbatului de a-si petrece restul vietii alaturi de cea ce primeste bijuteria. Dovada ca se practica si ca este un obicei inradacinat o reprezinta nenumaratele magazine care ofera o varietate de inele de logodna – www.diamag.ro este un excelent exemplu in acest sens.
De obicei, momentul cererii este reprezentat de un eveniment romantic, pregatit de partea masculina, partii feminine, constand intr-o surpriza cat mai emotionanta.
Pentru ca la ora actuala varietatea de modele este intr-un numar atat de impresionant, publicul feminin nu se mai rezuma la simbolistica inelului si atat. Acesta a inceput sa aiba preferinte de asemenea, sa prezinte interes fata de anumite modele, de tipul diamantului, de forma, de culoarea metalului si asa mai departe.
Desigur ca nu este de bun gust sa exprime asta fata de partener, cel putin nu in cele mai multe dintre cazuri. De obicei aluziile cu privire la preferintele vizavi de inel se fac prietenelor apropiate sau familiei, care transmit mai departe detaliile.
Sunt si anumite interpretari pe care femeile le pot face cu privire la inelul pe care il primesc. Spre exemplu, daca barbatul este instarit, insa inelul oferit nu este deosebit prin valoarea diamantului, aceasta ar putea considera ca nu o apreciaza si o iubeste asa cum s-ar fi asteptat. Limita financiara parca stabilita pentru inel ar putea insemna ca e de parere ca nu merita mai mult, cu toate ca nu este neaparat valabil.
Despre inelul de logodna si ce semnifica acesta in zilele curente se pot face diverse interpretari. In esenta insa, acesta poarta o singura semnificatie – este dovada dragostei si a respectului purtat persoanei iubite, alaturi de exprimarea sincera a dorintei de a o avea alaturi pentru restul vietii.