Stiri

Schimbarea aspectului masinii – tunning exterior

Conceptul de tunning nu mai este unul nou in Romania. In plus, chiar daca la ora actuala nu mai este la fel de popular ca in trecut, exista mereu un public interesat sa iti faca masina sa para mai putin comuna. Se cunosc preferinte diverse, insa cei mai multi cauta sa faca asta fara sa cheltuie enorm de mult.
Iata cateva elemente ale masinii ce se pot schimba pentru un aspect original. Piesele necesare le poti achizitiona din cadrul magazinelor de specialitate; acum afla ce ti-ai dori:
Jante
Jantele pot schimba radical imaginea unei masini. O face mai sofisticata, mai eleganta. Este de altfel si una dintre cele mai populare masuri pentru a face tunning la o masina. Sunt preferate jantele mai mari, cu anvelope cu talon mic.
Body kit
La acest capitol deja vorbim de o modificare mai avansata a masinii. Asta implica o bara protectie, praguri laterale de asemenea. Se va necesita si vopsire a elementelor noi si o potrivire la linie a acestora. Sunt de preferat astfel kiturile complete ce vin de la acelasi producator, pentru a evita ca un element sa nu se potriveasca prea bine.
Bara din fata are mai multe elemente la randul sau, incluzand spoiler, grila si prelungire. Bara din spate are toate acestea insa un difuzor de aer in loc de prelungire. Iar cand vine vorba de praguri, acestea sunt dintr-o singura bucata.
Exista si varianta ca in loc sa se schimbe kitul de masina, sa se apeleze la prelungiri pentru spoilere sau praguri si asta va da impresia ca masina este mult mai joasa.
Faruri
Si aici vorbim de elemente ce sunt oarecum comune pentru tunning-ul masinii. Acestea se pot schimba sau modifica, cu lumini de tip angel eye sau led. Unii opteaza in schimb pentru sistem cu xenon.
Nici stopurile nu sunt excluse din lista de preferinte. Aici vorbim despre stopuri clare, cu led sau cele mate, chiar si negre. Se doreste de regula un stil asortat intre faruri si stopuri.
Oglinzile
Pentru stilul exterior al masinii nu se poate omite partea de oglinzi. Pentru schimbarea acestora se doreste de regula un stil mai agresiv si aerodinamic. De retinut ca acestea trebuie totusi sa respecte linia masinii, deci vor fi alese in asa fel incat sa nu fie nici subdimensionate, dar nici supradimensionate, ci sa aiba o integrare placuta. Pot fi alese cele cu carbon, de tip M3 sau cu doua brate.
Folia geamurilor
Acestea sunt printre cele mai populare forme de tunning. Sunt si accesibile, practice, estetice si dau o nota interesanta masinilor. Acestea sunt de dorit si pentru ca pot oferi temperaturi mai mici vara si asta inseamna un confort sporit. In plus, folia este omologata, dar desigur, trebuie sa te interesezi din acest punct de vedere la locul cu pricina, unde vei dori sa o aplici. Vei primi un certificat in acest sens.
Folia poate fi de mai multe feluri, chiar si antiefractie, cu protectie UV de asemenea.

Eleronul, evacuarea sau neoanele sunt si ele parte din tunning de exterior a masinii, lucruri ce ar putea sa ti se para interesant de schimbat.