Stiri

Ghidul fetei petrecărețe care nu bea alcool

Renunțarea la alcool nu trebuie să echivaleze cu anularea oricărei forme de viață socială, spune Adwoa Aboah: iată sfaturile sale pentru o fericire abstinentă.

Nu vreau să mă laud neapărat, dar dacă este o abilitate pe care am căpătat-o și de care să fiu mândră asta-i: faptul că pot să petrec fără să beau alcool. În septembrie s-au împlinit patru ani de când nu mai beau și da, există o sumedenie de motive pentru care m-am lăsat și de droguri și de alcool, dar adevărul-adevărat este că era pur și simplu timpul să fac asta.

Acum, ca mulți alți oameni din generația mea, am prieteni care au încetat să mai bea sau să ia droguri și care mă întreabă cum se mai pot distra fără ele. Așa că iată câteva metode testate pe propria-mi piele care m-au ajutat să trec cu capul sus prin tot – de la evenimente din industrie până la petreceri de zile de naștere. Pe bune, chiar se poate.

Fii atentă la muzică
Într-o vreme eram prima pe ringul de dans dar o dată ce am renunțat să iau droguri și să beau, am devenit super-conștientă de ce se întâmplă în jurul meu și aveam senzația că toată lumea se uită la mine. Apoi, într-o noapte, am auzit această melodie disco foarte bună și m-am lansat direct la dans. Acum sunt de neoprit. De cum intră Vogue-ul Madonnei încep să fac întreaga coregrafie. Așa că dacă vrei să dansezi trează, asigură-te că te poți baza pe un DJ bun.

Bucură-te de avantaje
Mai nou îmi place să mă expun la tot soiul de situații inconfortabile, cum ar fi să merg în locuri noi cu oameni necunoscuți. Înainte mi-ar fi fost groază să fac asta, dar atunci când nu bei poți să faci față unor noi provocări. Când am început terapia mergeam la tot soiul de ieșiri ciudate la bowling sau karaoke și făcând lucrurile astea mi-am dat seama că pot face orice trează, ceea ce mi-a dat încredere. Am întâlnit niște oameni incredibili la petreceri trează fiind – și mi-am și amintit de ei și de conversațiile noastre a doua zi.

Investește în tine însăți
Când m-am lăsat de alcool m-am dus și mi-am cumpărat un palton Prada ca să sărbătoresc. Înainte nu aveam niciodată suficienți bani pentru că îi dădeam pe toți pe băutură și pe droguri. Acum îi investesc în mine. Am avut un an realmente bun și am sărbătorit cumpărându-mi un inel superb de la Solange Azagury-Partridge. Folosește ce ajungi să pui deoparte ca să faci ceva pentru tine –îți dă un motiv palpabil care să-ți amintească de ce merită.

Știi când e momentul să te duci acasă
Pe vremuri ieșeam și stăteam până târziu doar de dragul de a o face – chiar dacă nu mă distram sau energia era pe ducă. Acum, dacă nu îmi place ceva plec direct din acel loc; dacă pierd ceva, asta e. Așa că să nu-ți fie rușine să te retragi mai devreme dar nici să recunoști că suferi de FOMO (Fear of Missing Out; n. red.: teama de a rata ceva). Și apoi când te vei uita prin feed-ul tău de social media a doua zi dimineață amintește-ți că lucrurile apar mult mai interesante pe Instagram decât sunt în realitate.

Traducere și adaptare de Emilia Barbu, foto: Guliver/Getty Images