Stiri

Un profesor de la Harvard susține că uleiul de cocos este „otravă pură”

Uleiul de cocos este unul dintre acele produse controversate despre care mult timp s-a crezut că este un panaceu. Am lămurit deja dacă este bun pentru ten sau pentru păr, însă cum poate afecta sănătatea? Un profesor de la Harvard susține că uleiul de cocos este „otravă pură”.

Profesorul Karin Michels de la Școala de Sănătate Publică Harvard a ținut un discurs intitulat „Uleiul de cocos și alte erori nutriționale”. În cadrul acestuia, profesorul a afirmat că uleiul de cocos este „otravă pură” și a explicat de ce are această opinie.

Un profesor de la Harvard spune că uleiul de cocos este „otravă pură”

Karin Michaels a precizat că „uleiul de cocos este unul dintre cele mai rele alimente pe care le poți mânca” și că este „otravă pură” în ciuda reputației sale de aliment-minune, potrivit In Style.

Mai mult, profesorul a explicat că nu există studii care să arate că uleiul de cocos ar beneficii semnificative asupra sănătății. Dimpotrivă, acesta este foarte bogat în grăsimi saturate care îți pot bloca arterele.

În 2017, American Heart Association a emis o avertizare cu privire la uleiul de cocos, anunțând că uleiul de cocos consumat regulat poate crește riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare.

Pe de altă parte, părerile sunt împărțite. Într-un articol publicat pe site-ul Harvard Medical School, doctorul Walter C. Willett susține că uleiul de cocos nu e neapărat bun pentru sănătate, dar nici nu te va omorî.

Foto: Shutterstock