Business Editoriale Stiri

Detectivul privat – o solutie la indemana oricui

Patronii interesaţi să afle dacă cei pe care vor să-i angajeze au trecut adevărul în C.V-uri – în ultima perioadă tot mai mulţi mint în scrisorile de angajare – , fie trecând mai multe slujbe decât au avut în realitate, fie „uitând” intenţionat job-urile de unde au plecat cu coada între picioare – sau cercetează cu atenţie acte, pentru cei care doresc să-şi recupereze, prin procese civile, terenuri sau bunuri etc.

Cazurile cele mai dificile sunt, însă, cele în care trebuie să dea de urma unor persoane dispărute de acasă, este de părere detectivul particular Mihai Mircea Strîmbeanu. “Dacă la infidelităţi, de exemplu, clientul ne indică unde se află subiectul, care este programul, în cazul persoanelor dispărute avem o fotografie şi câteva informaţii. Pornim de aici şi trebuie să scotocim. Am avut un caz, un tânăr de 26 de ani dispărut de acasă, familia era disperată şi am reuşit să-l găsesc în trei zile”, a spus detectivul.

Noul trend în acest domeniu este supravegherea copiilor şi a bolnavilor de Alzheimer cu ajutorul softurilor şi a dispozitivelor electronice. „Împreună cu o firmă de profil, dezvoltăm o platformă soft pentru a veni în sprijinul părinţilor, dar şi a rudelor persoanelor care au fost diagnosticate cu Alzheimer”, a precizat un detectivul privat, dispozitiv de mici dimensiuni, cu monitorizare online, care va putea transmite traseul urmat de copii sau dacă bolnavii au părăsit locuinţa ori clinica unde au fost internaţi. Iar, având în vedere tentaţiile din ce în ce mai periculoase pentru copii, tot mai mulţi părinţi se arată interesaţi de aceste dispozitive oferite de firmele de detectivi particulari.

Lista de servicii pe care le oferă detectivul particular este lungă, dar şi tarifele sunt pe măsură. Astfel, preţul filajului porneşte de la 10 euro şi poate să ajungă până la 100 euro/oră, în funcţie de complexitatea cazului, şi anume dacă urmărirea presupune deplasarea în alte judeţe sau chiar şi în altă ţară, dacă este de lungă durată etc. Pentru supravegherea electronică tariful este în jur de 6 euro/lună, iar pentru infiltrarea unui detectiv se percepe în jur de 30 de euro/oră.